[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/01\/sipa281.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/01\/100x73\/sipa281.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/01\/sipa281.jpg","size":"351.13","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

SIPA - U akciji "Tekila" uhapšeno pet osoba, zaplijenjena droga i oružje

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su nakon uspješno realizirane operativne akcije kodnog naziva „Tekila“, koja je izvedena na području Unsko-sanskog kantona lišili su slobode pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su one počinile krivično djelo „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav (2) KZ FBiH.             

Prilikom pretresa osoba i prostorija koja su koristile osumnjičene osobe privremeno je oduzeto ukupno:  

 2.535 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“; 591 tableta koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Extasy“; 55 grama biljne zelene materije koja asocira na drogu „Marihuanu“; 3 digitalne vage; dvije drobilice za biljnu materiju; novac u iznosu od 9.300 KM; jedna lovačka puška-pumparica; 110 komada municije i 8 mobilnih telefona s pripadajućim karticama.

Realizacija navedenih aktivnosti je sprovedena uz koordinaciju Tužilaštva Unsko-sanskog kantona Bihać, saopćeno je iz SIPA-e.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!