[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/31\/policija-bih.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/31\/100x73\/policija-bih.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/31\/policija-bih.jpg","size":"323.47","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH

Registrovana su:

53 krivična djela i to:

– dva razbojništva;

– jedno nasilje u porodici;

– šest oštećenja tuđe stvari;

– dva izazivanja opšte opasnosti;

– jedno ugrožavanje sigurnosti;

– jedno nasilničko ponašanje;

– šest teških krađa;

– 14 krađa;

– 20 ostalih krivičnih djela;


38 narušavanja javnog reda i mira, u kojima su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

63 saobraćajne nezgode, u kojima su dva lica zadobila teške, a 30 lica lakše tjelesne povrede.

28 lica je lišeno slobode, a 16 lica je zadržano.


Lišenje slobode H.H.

Dana 30.07.2019.godine u 20,45 sati, policijski službenici Šeste PU, lišili su slobode H.H., rođen 1965.godine, nastanjen u Hadžićima, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 371 KZ F BiH ( Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija) i člana 293. KZ F BiH (Oštećenje tuđe stvari). Prilikom pretresa porodične kuće i pratećih objekata, vlasništvo H.H., pronađen je puškomitraljez „CZ Kragujevac“ i 176 komada metaka raznog kalibra. O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode predato je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a nakon kriminalističke obrade, isti će dana 31.07.2019.godine, uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.


Razbojništvo

Dana 30.07.2019.godine u 17,15 sati, obaviještena je Prva PU, da je u ulici Mula Mustafe Bašeskije, općina Stari Grad, izvršeno krivično djelo razbojništva, nad uposlenicom apoteke „Euro-Farm“. Tom prilikom NN lice, uz prijetnju pištoljem otuđilo je neutvrđenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva KS. Uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije. Policijski službenici Prve PU, nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinioca.


Teška tjelesna ozljeda

Dana 30.07.2019.godine u 11,55 sati na magistralnom putu M-18, Sarajevo-Tuzla, u mjestu Stupe, općina Ilijaš, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao motocikl marke „Triumpf Explorer“, reg.oznaka LM-006-AG, kojim je upravljao vozač K.M., rođen 1958.godine i putničko motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka 550-J-033, kojim je upravljao vozač R.H., rođen 1943.godine. U ovoj saobraćajnoj nezgodi, teške tjelesne povrede zadobio je vozač motocikla K.M., koje su konstatovane od strane dežurnog ljekara KUM-a, nakon čega je pušten na kućno liječenje. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj na licu mjesta izvršili policijski službenici Sedme PU - PS Ilijaš, koji nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!