[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/29\/traka-policija.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/29\/100x73\/traka-policija.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/29\/traka-policija.jpg","size":"47.53","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

SIPA lišila slobode dvije osobe zbog navođenja na prostituciju

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su realizirali operativnu akciju kodnog naziva "Grof", u okviru koje su slobode lišene dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična djela "Međunarodno navođenje na prostituciju" i "Navođenje na prostituciju". 

Postupajući po naredbi Suda BiH pretresene su dvije lokacije u Trnovu i Doboju, i tom prilikom su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, saopćeno je iz SIPA-e.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode bit će u zakonskom roku predate Tužilaštvu BiH u dalju nadležnost. 

 - Zahvaljujemo se Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji Bosne i Hercegovine, MUP-u Republike Srpske i MUP-u Kantona Sarajevo na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove akcije - saopćeno je.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!