[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/29\/petrinjapo.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/29\/100x73\/petrinjapo.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/29\/petrinjapo.jpg","size":"135.67","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Broj poginulih u razornom potresu u Hrvatskoj porastao na pet

Iz minute u minutu dolaze nove informacije o broju stradalih u današnjoj prirodnoj katastrofi koja je pogodila Hrvatsku. Kako javljaju hrvatski mediji, prve scene iz Petrinje su zastrašujuće, više od pola grada je u potpunosti razrušeno.

Prema najnovijim informacijama, petero je poginulih u potresu i to 13-godišnja djevojčica u Petrinji, 20-godišnji mladić iz jedne kuće, djed iz druge te otac i sin iz iste kuće u Majskim Poljanama kod Gline, izjavila je dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić.

Nezvanično se saznaje da su još dvije osobe izgubile bitku za život od kojih je jedna, kako se navodi, poginula u crkvi.

Podsjećamo, snažan potres pogodio je danas Hrvatsku, a epicentar potresa magnitude 6,2 stepena po Richterovoj skali bio je nadomak Petrinje, ali se osjetio i u cijeloj regiji.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!