Komentara: 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Istinoljub

    Istinoljub

    07.07.2021 u 00:56

    Komentar je sakriven. Prikaži komentar?

    Kako su Srbi postali Bošnjaci, Turci, Nemci, Austrijanci, Bugari, Vlasi, Karavlasi, Cincari i Iliri:

    Joakim Vujić poznati putopisac se obreo oko 1839. godine u Oršavi. Stara Oršava je u to vreme militarska varoš sa oko 600 domova sa 4000 žitelja od kojih su najbrojniji Vlasi. Ima i Srbalja, obače oni su se povlašili i skoro sasvim svoj maternji jezik pozaboravljali ; nego samo neki,a najpače tergovci samo što Srbski govore.

  • Istinoljub

    Istinoljub

    07.07.2021 u 00:13

    Komentar je sakriven. Prikaži komentar?

    Pri kraju 19. veka ie u procentima bilo više Srba u centralnoj Srbiji kao i svim ostalim delovima bivše Jugoslavije nego danas. Iz toga se može zaključiti da nije bilo srbizacije vec samo jeziva desrbizacija.

  • Istinoljub

    Istinoljub

    07.07.2021 u 00:10

    Komentar je sakriven. Prikaži komentar?

    Kako su Srbi postali Bošnjaci, Vlasi, Cincari, Karavlasi, Crnogorci, Makedonci, Hrvati, Bugari, Albanci, Turci i drugi. Popisi stanovništva pokazuju da danas na području centralne Srbije ima manje Srba u procentima nego pri kraju 19. veka. Isto tako danas ima manje Srba u svim krajevima bivše Jugoslavije nego pre 130 godina.

  • Istinoljub

    Istinoljub

    06.07.2021 u 22:28

    Komentar je sakriven. Prikaži komentar?

    Bošnjaci na prostoru bivše Bosne i Hercegovine su potomci pobošnjačenih Vlaha, Roma, Turaka a ima i drugih. Bošnjaci u Sandžaku (srpskom i crnogorskom delu) su potomci pobošnjačenih Albanaca poreklom iz severne Albanije sa izrazitom albanskom genetikom. Bošnjaci na srpskom Kosovu i Metohiji su potomci pobošnjačenih srpskih Goranaca koji su srpskog etničkog porekla. Bošnjaci u Severnoj Makedoniji su takođe potomci pobošnjačenih srpskih Goranaca.

  • Istinoljub

    Istinoljub

    06.07.2021 u 21:53

    Komentar je sakriven. Prikaži komentar?

    Kako su Srbi postali Vlasi, Karavlasi i Cincari. Svi ovi i danas slave srpsku krsnu slavu koja je isključivo srpska a genetska istraživanja su pokazala i dokazala da veliki broj ovih (Srba koji su postali Vlasi, Karavlasi i Cincari) ima genetiku odnosno haplogrupe koje su tipične za Srbe kao i ostale slovenske narode na Balkanu.

  • Učitavanje komentara, strana #2 ...