[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/23\/sarajevski-turisticki-vodici-svojim-znanjem-i-iskustvom-obogatili-izlaganje-o-glavnom-gradu-bih73173.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/23\/100x73\/sarajevski-turisticki-vodici-svojim-znanjem-i-iskustvom-obogatili-izlaganje-o-glavnom-gradu-bih73173.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/23\/sarajevski-turisticki-vodici-svojim-znanjem-i-iskustvom-obogatili-izlaganje-o-glavnom-gradu-bih73173.jpg","size":"122.48","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Sarajevski turistički vodiči svojim znanjem podsjetili građane na kulturno-historijsku važnost grada

Osmu godinu zaredom neformalna grupa sarajevskih turističkih vodiča pridružila se kolegama čitavog svijeta koji su 21. februara na Međunarodni dan vodiča besplatno svoje sugrađane vodili u razgledanje grada. 

- Ovodišnjem razgledanju su se odazvali stanovnici Dobrinje, članovi Društva bosansko - češkog prijateljstva "Snješka", planinari i brojni građani – rekla je turistički vodič Jadranka Šuster.

Ona i Abdulah Muzur su svojim sjećanjima, iskustvima i znanjem o Sarajevu i Sarajlijama obogatili izlaganje građanima i podsjetili na važnost kulturno-historijskih spomenika.

No, na Međunarodni dan turističkih vodiča kazali su da je neizbježno spomenuti da "Prijedlog zakona koji obuhvata rad turističkih vodiča već godinama čeka na usvajanje u Parlamentu FBiH".

- Evidentan je problem nelegalnog vođenja, kako stranih, tako i lokalnih vodiča – poručili su za Fenu Šuster i Muzur.

Njihovim stopama koji tradicionalno na ovakav način obilježavaju Dan vodiča krenuli su i drugi sarajevski vodiči.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!