[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/15\/apple-samsung.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/15\/100x73\/apple-samsung.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/15\/apple-samsung.jpg","size":"37.08","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Samsung uradio ono čemu su se do prije nekoliko mjeseci smijali

Samsung je jučer predstavio novu generaciju telefone iz serije Galaxy S, a koja uključuje tri pop-modela, no ono što ne uključuje jeste punjač. Opće je poznato kako su iz ove kompanije, na objavu iPhonea da više neće u pakovanjima novih modela dolaziti punjači, ismijavli i čak stavili na društvenim mrežama kako njihovi mobiteli dolaze sa punjačem.

1376054.png

 

Takav trend, koji je negativan za korisnike, započeo je sa novom generacijom iPhonea, a Samsung je jedna od onih kompnaija koja je to ismijavala ili kritikovala, no ubrzo se i u njima "probudila ekološka svijest" te su oni odlučili dati svoj doprinos očuvanju planete izbacivanjem punjača i slušalica iz pakovanja Galaxy S21.  Osim ove serije, iz Samsunga su kazali kako imaju planove i sa drugim modelima da urade. 

Kako su naglasili - smanjiti pritisak koji korisnici mogu osjećati prilikom kontinuiranog primanja nepotrebnih punjača s novim telefonima - te su naglasili da još od 2017. uveli standard USB-C punjača tako da korisnici koji imaju starije telefone već imaju punjač koji se može koristiti s najnovijom generacijom njihovih smartphonea.

Ovaj ekološki poduhvat će biti takav, da će vjerovatno, prateći dva najveća brenda mobilnih uređaja Samsung i Apple, ovim putem krenuti i druge kompanije. Xiaomi je to već uradio u nekim svojim modelima. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!