[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/21\/grad-mostar.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/21\/100x73\/grad-mostar.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/21\/grad-mostar.jpg","size":"184.13","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Sajam domaćih i tradicionalnih proizvoda u Mostaru

Jednodnevni sajam na kojem će udruženja, firme, zadruge i OPG-ovi izlagati i prodavati svoje poljoprivredne proizvode održat će se u četvrtak, 24. rujna, na šetalištu preko puta parka Zrinjevac u Mostaru od 10 do 18 sati.

Cilj ovog sajma je promocija domaćih tradicionalnih proizvoda s područja Hercegovine i poticaj domaćim proizvođačima hrane i poljoprivredno-prehrambenom sektoru u BiH, priopćeno je iz Asocijacije za ekonomski razvoj REDAH Mostar.

Sajam je jedna od aktivnost projekta kojeg financira Projekt razvoja tržišne poljoprivrede FARMA II, koji je petogodišnji program podrške poljoprivredi u BiH, financiran od Američke agencije za međunarodni razvoj USAID i vlade Kraljevine Švedske.

Prethodni projekti provedeni kroz FARMA II pomogli su poljoprivrednicima BiH da povećaju prodaju i izvoz pojedinih kultura i prehrambenih proizvoda te će i ova izložbeno-prodajna manifestacija podržati male proizvođače iz Hercegovine.

Organizatori ovog sajma su REDAH i udruga Referalni centar Branitelj/Borac "Zadrugar", stoji u priopćenju.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!