[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/12\/yxc.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/12\/100x73\/yxc.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/12\/yxc.jpg","size":"81.34","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Rukometni bunt: Igrači traže da se u Egiptu igra bez publike

Najbolji svjetski rukometaši pokrenuli su bunt - Unija evropskih rukometaša (EHPU) poslala je pismo predsjedniku Svjetske rukometne federacije (IHF) Hasanu Mustafi i od njega tražila da poništi odluku da se utakmice Svjetskog prvenstva igraju sa navijačima.

U svom pismu EHPU izražava zabrinutost zbog činjenice da će 20 posto kapaciteta svih dvorana na prvenstvu u Egiptu biti otvoreno za gledaoce.

Igrači traže od IHF-a da odustane od tog plana, koji utiče na zdravlje igrača, stručnih štabova i publike. Takođe, igrači u pismu navode da žele da budu upoznati sa protokolom koji će garantovati sigurnost ako IHF ne odustane od odluke da na tribine pusti navijače.

Norveška TV 2 javlja da su među potpisnicima i kapiten norveške reprezentacije Bjarte Mirhol, da se potpisao i Mikel Hansen, kao i norveška super-zvijezda Sander Sagosen.

“Ta odluka je sramotna. Pogledajte kako svijet izgleda u ovom trenutku, a oni zovu navijače“, kazao je Sagosen.

Svjetsko prvenstvo u Egiptu počinje 13. januara. 

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!