[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/22\/xcc.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/22\/100x73\/xcc.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/22\/xcc.jpg","size":"103.46","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Ronaldo - 30 godina kasnije zapalio Belo Horizonte

Prije skoro 30 godina u dresu Kruzeira pojavilo se fudbalsko čudo - legendarni, neprevaziđeni Ronaldo.

Brazilac je kasnije postao najbolji na svijetu, legenda fudbala, a krajem prošle godine riješio je da pomogne klubu u kome je počeo i postao njegov većinski vlasnik.

Zatekao je loše stanje, ekipu u drugoj ligi Brazila, klub sa dugovima i krenuo u novu priču, koja je sinoć doživjela vrhunac.

Kruzeiro je savladao Vasko da Gamu sa 3:0 i sedam kola prije kraja prvenstva Serije B osigurao povratak u elitu, poslije tri godine.

Krenula je fešta u Belo Horizonteu, navijači i igrači su plakali od sreće, a Ronaldo opet bio prva zvijezda.Na putu povratka smanjio je budžet, podijelio otkaze trenerima i starijim igračima, bio suočen sa navijačkim buntom, ali na kraju je uspio...

Ronaldo je kao tinejdžer odigrao dvije profesionalne sezone u ovom klubu (1993-1994) i postigao je 44 pogotka u 47 nastupa.

Kruzeiro je četiri puta bio prvak Brazila i dva puta je osvojio Kopa Libertadores. izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!