[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/07\/rr.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/07\/100x73\/rr.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/07\/rr.jpg","size":"64.91","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Ronaldinjo - četiri mjeseca u pritvoru, optužnice nema

Prije tačno četiri mjeseca svijet je obišla vijest da je Ronaldinjo, nekadašnji fudbalski virtuoz, uhapšen na aerodromu u Asunsionu (Paragvaj) zbog posjedovanja lažnih dokumenata.

Snimci legende sa lisicama na rukama obišle su planetu, a informacije su se smjenjivale.

Lažni pasoši, koje su posjedovali on i njegov brat Roberto Asis, bili su, po mišljenju istražitelja, samo vrh ledenog brijega - pod sumnjom da su dio organizovane kriminalne grupe, koja se bavi pranjem novca, njih dvojica su sprovedeni u zatvor.

Nakon što je prihvaćena kaucija od 1,5 miliona dolara, prebačeni su iz zatvora u kućni pritvor, tačnije u hotel u Asunsionu, gdje se nalaze i danas, i koga ne smiju da napuštaju.

Četiri mjeseca kasnije istraga, međutim, tapka u mjestu, a Ronaldinjov advokat tvrdi da dokaza nema.

"Tužilaštvo ćuti, jer nema ništa protiv mojih klijenata. Tužilaštvo ne može da objasni zbog čega je došlo do hapšenja", kazao je advokat Serhio Keiroš. 

Ronaldinjo se cijelo vrijeme brani navodima da nije znao da su pasoši nelegalni, te da je u Asunsion došao kako bi prisustvovao otvaranju kazina i promociji knjige. 

Boravak u istražnom zatvoru ili kućnom pritvoru mogu da traju do šest mjeseci, tako da tužilaštvo ima rok do početka septembra da sastavi optužnicu ili da oslobodi Ronaldinja i Roberta.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!