[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/28\/redzo.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/28\/100x73\/redzo.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/28\/redzo.jpeg","size":"42.31","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

REDŽO LEMEZAN (NS): "Kada je jako Sarajevo jaka je i Bosna i Hercegovina"

Redžo Lemezan je kandidat ispred Naše stranke za Skupštinu Kantona Sarajevo na broju 8 . Trenutni je zamjenik Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Ilidža i vijećnik Naše stranke u općini Ilidža u drugom  mandatu. Profesionalno, ovaj dugogodišnji član Naše stranke je menadžer sigurnosti, a inače pripada reprezentaciji mladih političara koje možemo izbrojati na prste jedne ruke.

Možete li se osvrnuti na rad OV Ilidža, koliko ste podnijeli inicijativa, i kako ocjenjujete rad općinskog vijeća?

S obzirom da obnašam funkciju vijećnika OV Ilidža u drugom mandatu, rad Vijeća mogu posmatrati sa dva aspekta, sa aspekta kada sam bio opozicija I sada kada sam pozicija. U mandatu 2016-2020. sam bio vijećnik sa najviše podnesenih inicijativa u sazivu OV Ilidža. Mnoge od njih su realizovane od kojih mogu izdvojiti povećanje broja stipendija, osnivanje komisije za sigurnost, dovođenje Sarajevo Film Festivala na Ilidžu, uvođenje linije start up projekata zapošljavanja mladih i slično. Siguran da sam tim inicijativama doprinjeo kvalitetu života građana moje lokalne zajednice.
U protekle nepune dvije godine, gdje obnašam funkciju dopredsjedavajućeg OV Ilidža istinski mislim da ovaj saziv Vijeća zajedno sa načelnikom radi odličan posao. Otkočili smo projekat izgradnje tramvajske pruge Ilidža- Hrasnica, škole na Stupu, gradnju vodovodne I kanalizacijske mreže mjerimo u kilometrima, pravimo nove parkove, mašine rade u svako doba godine. I ono što je možda najbitnije, jako smo transparetni I dostupni našim građanima. Samo kroz moj kabinet je u nepune dvije godine primljeno više od hiljadu ljudi. Trudim se da služim građanima I tako će uvijek I biti bez obzira na kojem nivou vlasti bio.

img-7279.jpeg

Gospodine Lemezan, kao kandidat na listi za Skupštinu Kantona Sarajevo, šta nudite u svom predizbornom programu?

Pored Naše stranke koja ima svoje 24 mjere za evropsku BiH, ja sam otišao korak dalje I kao kandidat za Skupštinu KS prezentovao sam svoj lični program pod nazivom Sarajevo- Metropola. Program je baziran na projektima blagostanja života, jer sam mišljenja da kada Sarajevo bude socijalno siguran grad, a to postaje shodno mjerama aktuelne Vlade KS, građani trebaju početi živjeti životom blagostanja. Program Sarajevo Metropola obuhvata 5 mjera i to:

  1. Moderan videonadzor kako bi Sarajevo bilo sigurniji grad
  2.  Dodatno razviti turizam dovođenjem svjetskih omladinskih festival poput Exita
  3. Riješavanja problema stambenog pitanja mladih
  4. Vraćanje Olimpijskog duha Igmanu
  5. Izgradnja modernog nogometnog stadiona

U konačnici cilj je napraviti da Sarajevo bude grad koji će biti centar regije,grad koji će biti socijalno siguran, grad koji će biti budućnost, grad u koji mladi dolaze, a ne iz kojeg odlaze.  

Već godinama ste jedan od ključnih ljudi političke organizacije Naše stranke. Kako ta stranka dočekuje izbore, čemu se nadate?

U Našoj stranci sam od svoje 19.godine, a sada mi je 27. Znači oko osam godina. Naša stranka je moja druga porodica u kojoj sam obnašao raznorazne funkcije kao što su predsjednik foruma mladih, potpredsjednik kantonalnog odbora, član glavnog odbora, predsjednik lokalnog odbora. Shodno svemu tome Naša stranka je nešto što sam zajedno gradio sa svojim kolegama da ona bude danas ovakva. Stranka je danas velika, ozbiljna, raspostranjena po čitavoj BiH, uspješno vodi procese tamo gdje imamo pravo na to. Siguran sam da ćemo 2. oktobra slaviti pobjedu I da nijedna bitna odluka u našoj državi se neće moći donijeti bez učešća Naše stranke.

Izborna poruka građanima?

Izađite u nedjelju na izbore i nemojte glasati za one politike koje skupštine I parlamente koriste da od njih naprave reality show, već glasajte za one koji svojim diskusijama, prijedlozima, inicijativama mogu doprijeniti da se donesu odluke da Sarajevo bude socijalno siguran grad, grad budućnosti.
Kada je jako Sarajevo, jaka je I Bosna I Hercegovina!

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!