[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/aq.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/100x73\/aq.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/aq.jpg","size":"95.68","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Realov dječak munja

Rodrygo Goes, mladi napadač Real Madrida koji trenutno prolazi kroz prvu sezonu na Santiago Bernabeuu nakon dolaska iz Santosa, dao je intervju za DAZN.

Brazilac je govorio o svom dolasku iz Santosa, ali i o tome kako je, prije nego što je pristao na ponudu madridske momčadi, po savjet išao kod Pelea. Podsjetimo, Rodrygo je prošlog ljeta dogovorio transfer na Bernabeu za 45 milijuna eura.

"Cristiano Ronaldo i Neymar su izvori inspiracije, veliki sam njihov fan. Pele, Neymar i Robinho meni i mom klubu Santosu znače jako puno", rekao je Rodrygo, poznatiji kao O raio ili Munja, pa dodao: 

"Neymara sam najviše pratio, hvala bogu da sam ga imao prilike upoznati. Prije nego što sam došao u Madrid, išao sam do Peleove kuće kako bi mi dao blagoslov", dodao je Rodrygo. 

Nakon što je ostvario transfer otkrio je da je o njemu sanjao otkako je prvi put udario loptu. 

"Real Madrid je za mene kao stadion Santosa, ostvarenje sna. Sanjao sam o tome da igram ovdje, uvijek sam gledao utakmice", rekao je Rodrygo pa komentirao svoj odnos sa Zidaneom:

"Sve je jako dobro, odmah mi je poželio dobrodošlicu. Znao je kad je pravi trenutak da me stavi u igru i kako me pripremiti za to. Pomaže mi da napredujem", zaključio je Rodrygo. 

izvor. index.hr

foto: facebook

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!