[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/as.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/100x73\/as.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/as.jpg","size":"86.47","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Dogodilo se i to: Otkazana utakmica zbog kladionice

Prijateljska utakmica švedskog sedmoligaša Eskilstuna protiv osmoligaša Nashulta je otkazana zbog - pritiska kladioničara.

Lokalni niželigaši su zakazali duel, a kladionice su ga u nedostatku zanimljivijih mečeva uvrstile u ponudu. I tada je za oba kluba počeo pakao...

"Cijeli dan smo dobijali pozive. Kontaktirali su nas i preko društvenih mreža iz cijelog svijeta, a poruke su bile: "srećno, nadam se da ćete da izgubite". Nastao je haos oko nebitne utakmice. Odlučili smo da je otkažemo zbog sigurnosti igrača. Nikad ne znate šta sve može da se dogodi nakon štu su igrači kontaktirani od raznih ljudi", rekao je predsednik Eskilstunda Bengin Ozeran.

Kladioničari su navodno na sve načine pokušavali da saznaju detalje meča.

"Čak su kontaktirali i trenera u istoj ligi u kojoj igramo kako bi provjerili nešto o nama. Ljudi su čak razgovarali sa nekima od bivših igrača i pitali o našoj startnoj postavi. To je bilo bolesno", istakao je Ozeran.

Švedska za vrijeme pandemije koronavirusa nije u karantinu, otvorene su i granice, škole, kafići... Dozvoljeni su i sportski događaji pred određenim brojem gledalaca.

izvor: vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!