[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/11\/xr.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/11\/100x73\/xr.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/11\/xr.jpg","size":"71.49","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Real, ipak, igra SP za klubove, Anćeloti: Moje riječi nisu protumačene na pravi način

Real Madrid ide na Svjetsko prvenstvo za klubove, iako se ranije danas činilo da od toga neće biti ništa.

Izjava trenera "krljevskog kluba" Karla Anćelotija da najveći svjetski klub ne namjerava da učestvuje na Mundijalu narednog ljeta obišla je jutros svijet, a onda su brzo klub iz Madrida i italijanski stručnjak sve demantovali.

"Nikada nije bilo nikakve sumnje, Real Madrid će igrati na Svjetskom prvenstvu. Ponosni smo što ćemo imati još jednu priliku da navijačima donesemo još jedan trofej", saopštio je španski velikan.

Nakon Reala sve je pokušao da objasni i Anćeloti.

"U intervju koji sam dao za 'Il Đornale', moje riječi Svjetskom prvenstvu nisu protumačene na pravi način. Naravno da nemam ništa protiv toga da učestvojemo na tom turniru, jer to je šansa da osvojim novi pehar sa Real Madridom", rekao je Anćeloti.

"Il Đornale" je objavio kako je italijanski stručnjak izjavio da "jedna utakmica Real Madrida vrijedi 20 miliona eura, a da Fifa želi da mu dodijeli tu sumu za cijeli turnir".

"Fifa to može da zaboravi, fudbaleri i klubovi neće učestovati na tom turniru", navodno je u tom intervjuu rekao Anćeloti.

Svjetsko prvenstvo za klubove narednog ljeta biće prvo sa 32 ekipe.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!