[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/01\/plastika-zagadjenje-foto-break-free-from-plastic.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/01\/100x73\/plastika-zagadjenje-foto-break-free-from-plastic.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/01\/plastika-zagadjenje-foto-break-free-from-plastic.png","size":"1,370.43","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Okoliš

Razer izbacio novu liniju odjeće izrađenu od reciklirane plastike

Tajvanska tvrtka Razer kreirala je odjeću koja sadrži 88 posto reciklirane plastike, a materijali su prethodno uklonjeni iz mora i oceana diljem svijeta.

Novom linijom odjeće pokušava se podići svijest o očuvanju životne sredine. Također, pokušava se skrenuti pažnja na to da svake godine u oceanima završi oko osam milijuna tona plastike, što pridonosi klimatskim promjenama i prijeti našoj opskrbi hranom. Plastični otpad utječe na globalno zagrijavanje, ali i na živi svijet u morima i oceanima. Iz godine u godinu sve više životinja stradava od posljedica zagađenja.

Ovo nije prvi ovakav potez tvrtke Razer. Još u listopadu, Razer se udružio s tvrtkom Conservation International kako bi sakupio novac za spašavanje svjetskih šuma, piše PC Gamer.

Za svaki komad odjeće, Razer upotrijebi oko kilogram reciklirane plastike. Broj artikala je ograničen, a u prodaji će se naći samo 1,337 komada.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!