[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/10\/granicna-policija-bih.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/10\/100x73\/granicna-policija-bih.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/10\/granicna-policija-bih.jpg","size":"243.17","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Razbojništvo nad uposlenicom u kladionici “Sport Plus”

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom 9/10.01.2020. godine na području Federacije BiH registrovana su:

52 krivična djela i to:

– jedno razbojništvo;

– tri nasilja u porodici;

– tri oštećenja tuđe stvari;

– 14 teških krađa (2 motorna vozila);

– četiri krađe;

– 27 ostalih krivičnih djela;


17 narušavanja javnog reda i mira u kojima su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

50 saobraćajnih nezgoda, u kojima je osam lica zdobila lakše tjelesne povrede.

25 lica je lišeno slobode, a 18 lica je zadržano.


Razbojništvo

Dana 09.01.2020.godine u 20,55 sati, obaviještena je Treća PU da je u ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, od strane NN lica, izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u sportskoj kladionici “Sport Plus”. Tom prilikom NN lice je uz prijetnju pištoljem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinioca.


Lišenje slobode A.M.

Dana 09.01.2020.godine u 12,30 sati, na osnovu potrage, policijski službenici Četvrte PU lišili su slobode lice A.M., rođen 1992.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Isti je pomenutog dana u 14,35 sati predat u nadležnost policijskim službenicima MUP-a HNK - PU Konjic.


Lišenje slobode D.S.

Dana 09.01.2020.godine u 12,10 sati, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode lice D.S., rođen 1989.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 173. i 179. KZ F BiH (Lakša tjelesna ozljeda i Protupravno lišenje slobode), na štetu M.Š. iz Sarajeva. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Isti je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.


Stanje u saobraćaju

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se ukupno 23 saobraćajne nezgode, od toga 20 sa materijalnom štetom i 3 sa povrijeđenim licima kojom prilikom su 3 osobe zadobile lakše tjelesne povrede. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 7 vozača, 4 osobe zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, 2 osobe zbog upravljanja motornim vozilom u vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti registracije i 2 motorna vozila zbog tehničke neispravnosti.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!