[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/09\/crna-hronika-policija-2_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/09\/100x73\/crna-hronika-policija-2_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/09\/crna-hronika-policija-2_1.jpg","size":"360.44","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Jučer učinjeno 21 krivično djelo i 15 hapšenja

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

21 krivično djelo i to:

– jedno razbojništvo;

– jedno nasilje u porodici;

– jedno oštećenje tuđe stvari;

– dva posjedovanja opojne droge;

– pet teških krađa;

– jedno ugrožavanje sigurnosti;

– 10 ostalih krivičnih djela;


17 narušavanja javnog reda i mira.

35 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, jedno lice zadobilo teže, a devet lica lakše tjelesne povrede.

15 lica je lišeno slobode, a 12 lica je zadržano.


Razbojništvo

Dana 08.01.2020.godine u 12,15 sati, obaviještena je Prva PU da je u ulici Arapova, općina Stari Grad Sarajevo, od strane NN lica, izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u apoteci “Al Hana”. Tom prilikom maskirano NN lice je uz prijetnju nožem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinioca.


Lišenje slobode M.I.

Dana 08.01.2020.godine u 16,00 sati, na osnovu potrage, policijski službenici Treće PU su u ulici Topal Osman paše, općina Novo Sarajevo, pronašli i lišili slobode lice M.I., rođen 1998.godine, nastanjen u Visokom, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 294. KZ F BiH (Prijevara). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Isti je pomenutog dana u 18,00 sati predat u nadležnost policijskim službenicima MUP-a SBK-PU Kiseljak.


Teške tjelesne povrede

Dana 08.01.2020.godine u 09,20 sati, od strane mašinovođe JP “Željeznice F BiH”, obaviještena je Treća PU da je u ulici Drinska, općina Novo Sarajevo, od strane lokalnog voza broj 2153, kojim je upravljao E.A., došlo do udara i obaranja pješaka S.K., rođena 1949.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena. Tom prilikom je ista zadobila teške tjelesne povrede, a ljekarska pomoć joj je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržana na daljem liječenju. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke i predstavnici JP“Željeznice F BiH”. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!