[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/22\/covid-19-5.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/22\/100x73\/covid-19-5.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/22\/covid-19-5.jpg","size":"52.58","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Rast broja zaraženih u Sloveniji se smiruje, bolnice se i dalje pune

U Sloveniji se broj pacijenata na hospitalizaciji i dalje povećava, premda se broj novozaraženih ipak usporava na tjednoj i dnevnoj razini, a u zadnja 24 sata potvrđeno je 1.389 novih zaraza koronavirusom te je preminulo još 17 oboljelih.

S 2.730 testiranja potvrđeno je 1.389 zaraza, što je 50,9 posto pozitivnih nalaza među testiranima, objavio je nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ).

U bolnicama je trenutno 1.162 oboljelih od covida-19, među njima 276 na intenzivnim odjelima, što je znatno povećanje u odnosu na stanje od prije sedam dana, kada je bilo 1.008 hospitaliziranih i 229 na intenzivnim odjelima, prenijela je Hina.

S druge strane, prije sedam dana zabilježeno je 1.815 zaraza, uz 53,1 posto pozitivnih nalaza, pa se čini da se trend rasta četvrtog vala epidemije možda smiruje, premda je stanje u bolnicama i dalje dramatično. Broj pacijenata na intenzivnim odjelima, po procjenama, još nije na vrhuncu.

Prema projekcijama vladinih epidemiologa, vrh oboljelih u bolnicama mogao bi biti dosegnut ovog tjedna. Normalizacija stanja u zdravstvu, koje sada ima prenapregnute kapacitete, može se očekivati tek krajem prosinca ili početkom siječnja, izjavila je za medije glavna epidemiologinja Mateja Logar.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!