[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/22\/iran-inauguracija-ebrahim-raisi-irna.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/22\/100x73\/iran-inauguracija-ebrahim-raisi-irna.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/22\/iran-inauguracija-ebrahim-raisi-irna.jpg","size":"74.64","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Raisi: Sankcije su novi način rata SAD-a sa nacijama svijeta

Novi iranski predsjednik osudio je u utorak američke sankcije nametnute njegovoj zemlji navodeći da one predstavljaju zločin protiv čovječnosti.
 

- Sankcije su novi način rata SAD-a sa nacijama svijeta - rekao je predsjednik Ebrahim Raisi u poruci iz Teherana prisutnima na zasjedanju Generalne skupštine UN-a, prenosi Anadolija. 

Raisi, koji je položio zakletvu prošlog mjeseca, naveo je da je SAD izgubio kredibilitet namećući svoju hegemoniju drugim zemljama.

- Američke sankcije Iranu usred pandemije COVID-19 predstavljaju zločin protiv čovječnosti. Danas, SAD ne mogu izaći iz Iraka i Afganistana, već su protjerane - rekao je Raisi.

Američka vojska povukla se iz Afganistana i većinom se povukla i iz Iraka.

- Danas svijet ne mari za 'Amerika na prvom mjestu' ili 'Amerika se vratila' - rekao je Raisi, misleći na slogane koje su koristili bivši i aktuelni američki predsjednici Donald Trump i Joe Biden.

Raisi je obećao da će sarađivati ​​sa Sjedinjenim Američkim Državama, ali je zauzeo i tvrd stav, isključujući pregovore čiji je cilj ograničavanje razvoja iranskih projektila i podrška regionalnim milicijama.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!