[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/23\/xxfx.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/23\/100x73\/xxfx.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/23\/xxfx.jpg","size":"67.59","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Rafa je to prvi put učinio u karijeri, cilj je realan

Rafa je u 2022. već trijumfirao na Australian Openu i Roland Garrosu, a sa velikim ambicijama dolazi i na Wimbledon unatoč velikim problemima sa stopalom.

„To je realan cilj. Rafa je trenutno jedini koji to može postići ove godine. Prvi put u karijeri to mu je pošlo za rukom, ali mi to vidimo kao nešto daleko. Prešao je samo pola puta,“ rekao je Moya i nastavio:

„Moramo se postepeno kretati prema tom cilju, ali to nije primaran zadatak, iako ga nećemo napustiti.“

U muškoj konkurenciji sva četiri Gren slem trofeja u kalendarskoj godini osvojili su samo Don Badge (1938) i Rod Laver (1962. i 1969).

Španjolac je trenutno četvrti na ATP listi, a titulu na Wimbledonu osvajao je dva puta u karijeri – 2008. i 2010. izvor:Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!