[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/19\/mamic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/19\/100x73\/mamic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/19\/mamic.jpg","size":"321.58","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Protiv hrvatskog reprezentativca Lovrena podignuta optužnica za davanje lažnog iskaza

Zbog sumnje na davanje lažnog iskaza na osječkom suđenju protiv bivšeg čelnika NK Dinama Zdravka Mamića i još trojice okrivljenika, osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) podignulo je optužnicu protiv 29-godišnjega hrvatskoga nogometnog reprezentativca i igrača "Liverpoola" Dejana Lovrena, izvijestilo je u srijedu to odvjetništvo.

 Ne navodeći Lovrenov identitet, ŽDO u priopćenju za javnost navodi kako se okrivljenika tereti da ga je 1. rujna 2017. na osječkome Županijskom sudu tijekom rasprave u kaznenom predmetu protiv Zdravka i Zorana Mamića, bivšega Dinamovog direktora Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernera zbog kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti raspravni sudac upozorio da je dužan iznositi istinu i da je davanje lažnog iskaza kažnjivo djelo, javila je Hina.

 Optužen je da je, unatoč upozorenju, svjesno neistinito iskazao kako je aneks ugovora o profesionalnom igranju, na kojem je kao dan zaključenja naveden datum 9. siječnja 2007., a kojim se regulira podjela odštete od transfera između njega kao igrača i matičnog kluba u omjeru 50:50 posto, potpisao nedugo nakon potpisivanja svojeg ugovora o profesionalnom igranju s matičnim klubom od 1. siječnja 2007. iako je znao da to ne odgovara istini jer navedeni aneks ugovora on tada nije potpisao.

 Kada su mu na raspravi predočeni dopisi upućeni matičnom klubu s datumima 1. veljače 2010., 29. ožujka 2010. i 7. rujna 2010. u kojima se u njegovo ime traži isplata 50 posto odštete od transfera i koji sadržava potpis s njegovim imenom, okrivljenik je tada svjesno neistinito iskazao kako je on te dopise vlastoručno potpisao.

 Iznoseći način na koji mu je isplaćen novčani iznos od podjele odštete od transfera, okrivljenik je neistinito iskazao kako je tih dana bio u Hrvatskoj i kako je osobno za tu namjenu otvorio poseban račun u banci u Zagrebu, te da je istog dana kada mu je novac sjeo na račun osobno proslijedio taj novac na bankovni račun treće osobe iako je bio svjestan da to nije istina i da je u to vrijeme bio u Francuskoj.

 Zbog davanja lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću i ostalima, osječko Županijsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu i protiv kapetana nogometne reprezentacije i igrača "Real Madrida" Luke Modrića, ali je, na zahtjev Modrićeve obrane, Vrhovni sud odlučio da će se postupak voditi u u Zagrebu.

(Fena)

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!