[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/03\/brod-santa-cruz-pozar-zrtve-komemoracija-septembar-2019-xinhua.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/03\/100x73\/brod-santa-cruz-pozar-zrtve-komemoracija-septembar-2019-xinhua.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/03\/brod-santa-cruz-pozar-zrtve-komemoracija-septembar-2019-xinhua.jpg","size":"422.45","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Pronađeno 25 tijela, još devet osoba se vodi kao nestalo

Ronioci u Kaliforniji pronašli su 25 tijela u blizini ronilačkog broda koji se zapalio kod otoka Santa Cruz, 145 kilometara sjeverozapadno od Los Angelesa.

Poručnik Matthew Kroll iz američke obalske straže izjavio je da su ronioci u toku noći izvukli 20 tijela, kao i da su otkrili još pet, ali da zbog loših uslova ne mogu da ih izvuku, prenosi AP.

On je dodao i da će se nastaviti potraga za još devet osoba koji se vode kao nestali.

Ostaci broda su potonuli na oko 18 metara od obale.

Prema njegovim riječima, pet članova posade broda je preživjelo i njih je policija ispitala o detaljima nesreće.

U trenutku izbijanja požara 39 osoba je bilo na brodu koji je trebalo da tri dana bude na turi ronjenja na Kanalskim osrtvima, a među njima je bilo šest članova posade i 33 putnika.

Pet članova posade je preživjelo skokom u more, ali za sada nije jasno da li su išta učinili kako bi spasili putnike.

Dvojica od njih imaju lakše povrede.

Spasioci su saznali o nesreći kada su sa zapaljenog broda primili poziv u pomoć, nakon čega je hitno poslat spasilački čamac, kao i helikopter.

Brod Conception u subotu je krenuo iz Santa Barbare na ronilački izlet, a trebao se vratiti u ponedjeljak u 17 sati

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!