[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/03\/kin.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/03\/100x73\/kin.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/03\/kin.jpg","size":"275.47","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Osam učenika ubijeno u napadu u centralnoj Kini

Osam učenika ubijeno je u ponedjeljak, u napadu koji se dogodio prvoga dana škole, u centralnoj Kini, prenijeli su državni mediji.

Osam učenika ubijeno je, a dvoje je ranjeno, prilikom napada u osnovnoj školi Chaoyangpo u gradu Enshiju, koji se nalazi u pokrajini Hubei, prenijele su novine Global Times.

Policija je uhapsila četrdesetogodišnjeg muškarca. Prema lokalnim medijima, na koje se poziva Global Times, osumnjičeni je prošle godine odslužio osmogodišnju zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubistva.

Lokalna policija nije rekla kako su učenici napadnuti.

Lokalne vlasti su saopćile kako su pružile psihološku pomoć porodicama ubijenih i ranjenih.

Napadi na učenike u Kini, u prošlosti su bili izvedeni noževima ili eksplozivom iz kućne radinosti, budući da država strogo kontrolira prodaju oružja.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!