[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/16\/ilida-3.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/16\/100x73\/ilida-3.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/16\/ilida-3.jpg","size":"508.80","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Projekcije SFF-a u augustu i na Ilidži, u septembru rock festival

Sarajevo Film Festival i Općina Ilidža realizirat će i ove godine zajednički projekt festivalskog programa na području te općine.

Program 25. Sarajevo Film Festivala na Ilidži počinje u subotu, 17. augusta u 18 sati dječijim filmom 'Fudbaleri', a u 21 sat bit će prikazan 'Diego Maradona', film o svjetskom fudbaleru a redatelj je Asif Kapadia.

U nedjelju (18. augusta) bit će prikazan film 'Moje nevjerovatno ljeto sa Tess' redatelja Stevena Wouterlooda, dok će gledaoci već u 21 sat moći uživati u filmu 'Sin' bh. redateljice Ines Tanović.

Projekcije 25. Sarajevo Film Festivala bit će nastavljene i u ponedjeljak (19. augusta) kad će biti prikazani filmovi 'Dobra igra: Početak' redatelja Umuta Arala u poslijepodnevnim satima (18 sati), te 'See factory Sarajevo mon amour' s početkom u 21 sat (grupa autora).

Za utorak 20. august najavljen je film 'Goveđe brdo' norveške produkcije, te 'Nebeska tema: Priča o Vladi Divjanu', dugometražni dokumentarac scenariste i redatelja Mladena Matičevića, u kojem sudjeluju i najznačajniji autori s prostora bivše Jugoslavije, a gledaoci će ga moći pogledati na Ilidži u 21 sati.

Program ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala koji će biti održan na Ilidži u srijedu 21. augusta započet će projekcijom dječijeg filma 'Pat i Mat: Zimska radost' u 18 sati, a nastavljen u 21 sat uz 'Šavove' srbijanskog redatelja Miroslava Terzića.

U okviru Dječijeg programa, u četvrtak (22. augusta) s početkom u 18 sati, bit će prikazan 'Sune protiv Sunea' Jona Holmberga. Program Sarajevo Film Festivala na Ilidži bit će završen projekcijom filma 'To mora biti raj' redateljice Eliae Suleiman.

Ovogodišnje projekcije Sarajevo Film Festivala bit će u prostoru nekadašnjeg kina Igman na Ilidži, od 16. do 23. augusta.

- Karte za djecu su 3 KM, a za odrasle 5 KM. Generalni pokrovitelj  je Općina Ilidža - navode iz Odsjeka za informiranje Općine Ilidža. Kako najavljuju, 20. i 21. septembra bit će održan rock festival u KSC Ilidža u dvorani Sabit Hadžić.       

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!