[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/15\/smoothie-463331-1920.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/15\/100x73\/smoothie-463331-1920.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/15\/smoothie-463331-1920.jpg","size":"72.71","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Gastronomija

Probajte ovaj moćni napitak koji popravlja krvnu sliku i vraća energiju

Ako se često osjećate malaksalo i potrebna vam je doza energije, u ishranu uvrstite ovaj smuti koji će vam pomoći da se oporavite.

Nedostatak energije često je posljedica slabokrvnosti koju možete pobjediti uz pomoć cvekle, moćne namirnice koja ovaj smuti pretvara u pravu malu energetsku bombu.

Nemojte se plašiti zemljanog ukusa svježe cvekle koji mnogi ne vole jer će njega zamaskirati ostale namirnice koje se nalaze u napitku. Sočne trešnje, maline, slatka banana i limun pobrinut će se za fin ukus koji će se pobrinuti da vaš organizam opet bude u formi.

Sastojci za dvije osobe:

- pola banane

- 1 mala svježa cvekla

- 1 šaka trešanja

- 1 šaka malina

- 1 mala mrkva

- sok od pola limuna

- 2 dcl hladne vode

Priprema napitka:

U blender nasjecite bananu, dodajte opranu cveklu narezanu na sitnije kockice, oprane maline, trešnje očišćene od košpica, mrkvu naseckanu na manje komade, limun i vodu. Sve dobro blendajte dok ne dobijete homogeni napitak. Ako dodatno želite da ga rashladite, dodajte u njega par kockica leda.

Popijte dok je svježe.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!