1. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, pa dodajte šećer i dobro izmješajte.
2. Zatim dodajte kokos i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
3. Izliti u nauljeni kalup za tortu (24/26 cm). Možete koristiti i kalup za kolače (24×30 cm).
4. Peći na 170°C oko 35 min. Biskvit mora ostati bijel.
1. Dobro izmiksati žumanjce, šećer i vanilin šećer s brašnom i nekoliko kašika hladnog mlijeka, te sve skupa uliti u vrelo mlijeko. Kad se masa zgusne, pustiti da se dobro ohladi.
2. Ohlađenoj masi dodati izrađeni puter.
3. Na ohlađeni biskvit staviti kremu i posuti s 50 g kokosa. Po želji ukrasiti Raffaello okruglicama.
Uživajte!
(Izvor: tportal.hr)
Komentara: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.