Vrijeme pripreme: 40 minuta
Zahtjevnost: Jednostavno
Još jedan zanimljiv način da pripremite malo drugačije punjene paprike.
Sastojci:
Priprema:
Prepolovite paprike, očistite ih i kuhajte na pari pet minuta.
Ogulite kobasice, izlomite ih u tavu, pospite kašikicom origana i pecite dok ne posmeđe (otprilike tri minute). Sklonite ih s vatre, umiješajte rižu, mrkvu i sir. Zagrijte peć na 180 stepeni.
Zatim stavite paprike u četvrtasti lim za pečenje i napunite ih filom. Pecite dok paprike ne omekšaju, od 25 do 30 minuta. Poslužite ih s umakom od paradajza ili sira.
Prijatno!
Komentara: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.