[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/29\/bell-pepper-569070-1920.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/29\/100x73\/bell-pepper-569070-1920.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/29\/bell-pepper-569070-1920.jpg","size":"63.09","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Gastronomija

Probajte nešto novo: Punjene paprike po talijanskom receptu

Vrijeme pripreme: 40 minuta

Zahtjevnost: Jednostavno

Još jedan zanimljiv način da pripremite malo drugačije punjene paprike.

Sastojci:

  • 4 paprike
  • 250 gr kobasice
  • 1 i 1/2 šoljica kuhane riže
  • mrkva
  • pola šoljice ribanog sira
  • origano
  • paradajz sos

Priprema:

Prepolovite paprike, očistite ih i kuhajte na pari pet minuta.

Ogulite kobasice, izlomite ih u tavu, pospite kašikicom origana i pecite dok ne posmeđe (otprilike tri minute). Sklonite ih s vatre, umiješajte rižu, mrkvu i sir. Zagrijte peć na 180 stepeni.

Zatim stavite paprike u četvrtasti lim za pečenje i napunite ih filom. Pecite dok paprike ne omekšaju, od 25 do 30 minuta. Poslužite ih s umakom od paradajza ili sira.

 

Prijatno!

 

 

( www.velikakuhinja.com)

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!