[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/20\/megan-harry-twitter.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/20\/100x73\/megan-harry-twitter.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/20\/megan-harry-twitter.jpg","size":"340.82","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Princ Harry se sastao s liderima afričkih zemalja

 Britanski princ Harry prisustvovao je samitu lidera 21 afričke države u Londonu kojem je u ponedjeljak bio domaćin premijer Boris Johnson, dan nakon što je izrazio tugu da će se uskoro odreći kraljevskih dužnosti.

Harry je u nedjelju rekao da ne postoji opcija za njega osim da se on i njegova američka supruga Meghan povuku iz svojih kraljevskih uloga u sporazumu s bakom kraljicom Elizabetom i starijim članovima porodice koji će im omogućiti nezavisniju budućnost.

Novi aranžman para, koji će podijeliti svoje vrijeme između Britanije i Sjeverne Amerike, gdje će uglavnom biti, trebao bi stupiti na snagu na proljeće ove godine, javio je Reuters.

U međuvremenu, Harry će nastaviti sa službenim dužnostima i u ponedjeljak će se na samitu o afričkim investicijama susresti s predsjednicima Malavija i Mozambika i premijerom Maroka.

Buckinghamska palača saopćila je da je princ, koji je prošlog oktobra posjetio Malavi i druge afričke države, što će mu biti posljednja službena inostrana turneja, dugi niz godina bio jako uključen u dešavanja u Africi i njegova ljubav prema kontinentu je dobro poznata.

Održao je i privatni sastanak s Johnsonom na marginama samita.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!