[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/20\/bagdad-4.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/20\/100x73\/bagdad-4.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/20\/bagdad-4.jpg","size":"478.80","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Bagdad - Ubijena dva policajca i četiri demonstranta u protestima u Iraku

Šest Iračana, uključujući dvojicu policajca, ubijeno je, a deseci su ranjeni u Bagdadu i drugim gradovima u ponedjeljak u sukobima sa sigurnosnim snagama, rekli su medicinski i sigurnosni izvori, pošto su antivladini nemiri nastavljeni nakon zatišja.

Tri demonstranta podlegla su ranama u bagdadskoj bolnici nakon što je policija ispalila pucnjeve uživo na trgu Tayaran, rekli su sigurnosni i medicinski izvori.

Dvojica demonstranata su pogođena bojevom municijom, dok je trećeg pogodio kanistar suzavca, javio je Reuters.

Policija je u šiitskom svetom gradu Kerbali ubila četvrtog demonstranta, dodali su izvori.

Demonstranti su bacali benzinske bombe i kamenje na policajce koji su reagirali suzavcem i omamljujućim granatama.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!