[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2017\/05\/22\/startbih-2017052205495454-big.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2017\/05\/22\/100x73\/startbih-2017052205495454-big.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2017\/05\/22\/startbih-2017052205495454-big.jpg","size":"270.91","dimensions":{"width":770,"height":460}}]
Život / Ljepota i zdravlje

Prijedlog za ručak: Tjestenina u umaku od susama i lanenih sjemenki

Sastojci:
  1. Svježi sir
  2. Naribana gouda
  3. Parmezan
  4. Krušne mrvice
  5. Susam
  6. Lanene sjemenke
  7. Jaje
  8. Kiselo vrhnje
  9. Tjestenina
  10. Ulje
  11. Začini
Omjer sastojaka prilagoditi broju osoba za koje kuhate, i u zavisnosti od toga da li želite više tjestenine ili više umaka.



Priprema:

Tjesteninu staviti da se kuha. U međuvremenu izmješati svježi sir, goudu, vrhnje, jedno jaje, susam i lanene sjemenke, parmezan i krušne mrvice, te začiniti po želji.

Kada se tjestenina skuha, procijediti je i dodati ranije pripremljenom umaku. Izliti u tepsiju i posuti vrhnjem, te staviti da se peče na 200 stepeni, dok ne porumeni.

Kada je tjestenina pečena, na vrh stavite naribanu goudu.


1.

Podijelite ovaj članak!