[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2017\/05\/17\/startbih-2017051706480878-big.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2017\/05\/17\/100x73\/startbih-2017051706480878-big.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2017\/05\/17\/startbih-2017051706480878-big.jpg","size":"219.10","dimensions":{"width":770,"height":460}}]
Život / Ljepota i zdravlje

Šta danas kuhati: Piletina punjena sa mozzarellom i paradajzom

Sastojci:

Priprema

Pileće filete prepolovite na dva dijela po sredini, a nakon toga izrezati file po sredini, praveći rupu koja će služiti da se u nju stavi punjenje. Oprati paradajz i izrezati ga na sitne komadiće, mozzarellu također. Začiniti po ukusu, a piletinu posuti biberom i origanom., te je potom puniti sloj po sloj,prvo paradajz, nakon toga mozzarella. Čačkalicama pričvrstiti krajeve da punjenje ne bi ispalo tokom pečenja. Pećnicu zagrijati na 200 stepeni, piletinu staviti u vatrostalnu posudu, i premazati maslinovim uljem. Malo posoliti. Peći 20-ak minuta, dok piletina ne porumeni.


Posluživanje

Piletinu poslužiti uz salatu.


Prijatno!



Podijelite ovaj članak!