[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/15\/somanagic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/15\/100x73\/somanagic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/15\/somanagic.jpg","size":"88.13","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Prije 16 godina otkrivene piramide u Visokom

Prije 16 godina, Semir Osmanagić je otkrio piramide u Visokom.  Brdo Visočicu Osmanagić je nazvao "Piramidom Sunca", te dva obližnja brda "Piramidom Mjeseca" i "Piramidom bosanskog zmaja", nakon što ih je pronašao na satelitskim i zračnim fotografijama područja. Prema izvještajima iz medija, izjavio je kako su ih sagradili Iliri 12 000 godina pr. Kr., ali u novinskom razgovoru sa Philipom Coppensom za "Nexus", časopis koji se uglavnom bavi teorijama, pojasnio je kako ga se krivo interpretiralo, jer je mislio reći kako su ih vjerojatno sagradili Iliri koji su prema njemu na Balkanu živjeli između 12 000. i 500. g. pr. Kr., te da su piramide podignute između ta dva datuma. 

Svjetska naučna zajednica ne priznaje postojanje piramida, no ipak, Semir Osmanagić ne odustaje i idalje čvrsto stoji iza svojih riječi, iako nema podršku ljudi iz sfere nauke ili znanosti. 

Osmanagić je, jučer gostovao na O kanalu, pogledajte šta je rekao:

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!