[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/15\/apple-metallic-logo.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/15\/100x73\/apple-metallic-logo.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/15\/apple-metallic-logo.jpg","size":"55.52","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Najpoznatiji Appleov analitičar objavio podatke o novim modelima iPhonea

Jedan od noviteta posljednje generacije iPhonea koja je predstavljena u oktobru prošle godine bio je model mini. VJerovatno pod dojmom velike potražnje za modelom SE koji dolazi sa mnjim ekranom, ekipa iz Applea odlučila je predstaviti novu generaciju iPhonea 12 sa dijagonalom ekrana od samo "5,4 inča". 

Za ovu godinu se planovi oko tog modela neće značajno mijenjati, ali se u junu može očekivati i iPhone 13 mini, no ako je vjerovatni poznatom analitičaru Ming-Chi Kuou, to će biti druga i posljednja generacija minija. Iako još nismo dogurali ni do prve polovoine 2021. godine, on je već objavio svoja predviđanja za Appleove telefone koje trebamo očekivati u septembru 2022. godine. 

Tim Cook i ekipa bi trebali predstaivti četiri modela, dva standardna i dva modela iz serije "Pro" sa dijagonalnim ekranima od 6,1 i 6,7 inča, što su dijagonale ekrana u kojima su dostupni i modeli iPhone 12 Pro. Za modele koje će predstaviti sljedeće godine, prema Kuou, planirana je i velika poboljšana kamera. Rezolucija glavne kamere bi trebala iznositi ćak 48 MP, što je mnogo manje od androidove, gdje je često rezolucija 100 MP, no svakako treba napomenuti da broj piksela ne znači previše za kvalitetu fotografije. 

Nove bi kamere, naglašava ovaj analitičar, mogle biti prikladnije za proširenu stvarnost, za koju su u Appleu uvjereni da će postati jedna od najvažnijih tehnologija budućnosti, barem na mobilnim uređajima. 

U svojom regularnom izvještaju investitorima Kuo se dotakao i modela koje možemo očekivati 2023. i kasnije te kaže kako spominje novu vrstu telefoto kamere, dok bi prednja kamera i Face ID senzor mogli biti smješteni ispod ekrana, što vjerojatno znači i kraj za notch. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!