Ukoliko volite talijansku kuhinju, a posebno ako ste ljubitelj kraljice ove kuhinje- paste, pripremite se za događaj koji ćete dugo pamtiti!
Naime, uskoro stiže "Sedmica italijanske kuhinje" a ekipa u gastro- turističkoj agenciji Balkantini u Sarajevu, u saradnji sa Ambasadom Italije u Bosni i Hercegovini, odlučila je obilježiti tako što je pripremila jedno veoma lijepo iznenađenje: specijalni čas kuhanja omiljenog jela svih generacija - italijanske paste!
Da bi sve bilo još zanimljivije i ukusnije, Balkantina će imati i specijalnog gosta – profesionalnog kuhara koji dolazi u Sarajevo direktno iz italijanske pokrajine Puglia. On će učesnicima časa kuhinje odati sve tajne i trikove za pripremu najukusnije paste.
Osim gosta iz Italije, svoje trikove pokazat će i Samir, vlasnik agencije Balkantina. Samir je svoj kuharski zanat pekao baš u Italiji, ali je do sada vješto krio svoj talenat od šire javnosti i dopuštao samo svojim nabližim da kušaju njegove delicije - no sada je pravi momenat da podijeli svoje kulinarske tajne i to upravo sa učesnicima ovog unikatnog časa kuhanja.
I to nije sve!
Uz same instrukcije kuhanja i profesionalne savjete kuhara iz Italije, učesnici će imati priliku da uživaju u domaćem vinu, upoznaju nove ljude i druže se uz neodoljive okuse.
Zato, požurite i rezervišite svoje mjesto ili poklonite prijateljima i prijateljicama ovo izuzetno zanimljivo iskustvo.
Cijena po osobi je 65 KM.
Javite se na mail info@balkantina.ba.
Komentara: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.