[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/28\/prevljak.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/28\/100x73\/prevljak.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/28\/prevljak.png","size":"679.44","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Prevljak i SDA kažnjeni sa 7.000 KM zbog prijetnji Kojoviću

Centralna izborna komisija BiH kaznila je Fikreta Prevljaka i SDA zbog prijetnji koje je kandidat ove stranke izrekao Predragu Kojoviću, predsjedniku Naše stranke.

Na današnjoj sjednici CIK-a tako je odlučeno da se Prevljak i stranka iz koje dolazi kazne sa 7.000 KM.

Prevljak je prijavljen nakon što je na skupu kazao odnosno poručio predsjedniku Naše stranke Predragu Kojoviću da će “Bosne biti, ali tebe neće, budi siguran”.

Kako je rečeno na CIK-u, utvrđeno je da je prekršen Izborni zakon, te da se SDA kažnjava sa 4.000 KM, a Prevljak sa 3.000 KM.

Član CIK-a Suad Arnautović ponovio je da ne misli da je Prevljak prekršio bilo kakav zakon već da se radi o političkoj raspravi odnosno raspravi o budućnosti BiH. Zbog toga je glasao protiv.

Za kažnjavanje su bila tri člana.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!