[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/14\/xsd.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/14\/100x73\/xsd.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/14\/xsd.jpg","size":"57.56","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Premijer Australije: Australijanci su podnijeli mnoge žrtve tokom pandemije

Nakon odluke ministra za imigracije Aleksa Houka da uskrati vizu Novaku Đokoviću, oglasio se premijer Australije Skot Morison.

"Vidio sam odluku ministra za imigraciju u vezi sa vizom gospodina Novaka Đokovića.

Shvatio sam da je nakon pažljivog razmatranja, ministar preduzeo radnju da ukine vizu gospodinu Đokoviću iz razloga zdravlja i na osnovu toga da je to bilo u javnom interesu.

Ova pandemija je bila nevjerovatno teška za svakog Australijanca, ali smo se držali zajedno i spasili živote i sredstva za život.

Zajedno smo postigli jednu od najnižih stopa smrtnosti, najjaču ekonomiju i najveću stopu vakcinacije u svijetu.

Australijanci su podnijeli mnoge žrtve tokom ove pandemije i s pravom očekuju da će rezultat tih žrtvovanja biti zaštićen.

To je ono što ministar danas čini u ovoj odluci.

Naše jake politike zaštite granica očuvale su Australijance bezbjednim, prije kovida i sada tokom pandemije.

Zbog očekivanog pravnog postupka koji je u toku, neću davati dalje komentare", naveo je Morison. izvor.vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!