[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/09\/fna-124038.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/09\/100x73\/fna-124038.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/09\/fna-124038.jpg","size":"66.52","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Predstavnički dom PSBiH 15. jula o budžetu institucija BiH za 2020. godinu

 Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović sazvao je za 15. juli hitnu sjednicu Predstavničkog doma na kojoj bi trebao biti razmatran Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, čiji je predlagač  Predsjedništvo BiH.

Predstavnički dom danas je, u prvom čitanju, razmatao predloženi zakon, koji prilikom glasanja nije dobio potrebnu entitetsku većinu, te je upućen Kolegiju na usaglašavanje.

Poslanici bi trebali razmatrati i Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o prijedlogu zaključka poslanika: Aide Baručije, Jasmina Emrića, Mirjane Marinković-Lepić i Damira Arnauta povodom rasprave o Prijedlogu zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, a kojim bi se zadužilo Vijeće ministara BiH da sve ranije usvojene odluke u 2020. godini o novom zapošljavanju stavi van snage, te da se svako novo zapošljavanje vrši samo u slučaju da je to neophodno za funkcioniranje institucije koja podnosi obrazložen i potkrijepljen zahtjev Vijeću ministara BiH.

Poslanici su se danas izjašnjavali o ovom zaključku, ali je zbog nedovoljne entitetske većine glasova, i on upućen Kolegiju na usaglašavanje.  

 

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!