[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/09\/0907-dzenan-djonlagic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/09\/100x73\/0907-dzenan-djonlagic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/09\/0907-dzenan-djonlagic.jpg","size":"72.91","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Đonlagić: Na sceni rušenje državnih institucija

Poslanik Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dženan Đonlagić ocijenio je da neusvajanjem Prijedloga zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, predstavnici SNSD-a i HDZ-a pokušavaju rušiti legalno izabran sastav Centralne izborne komisije.

- Žele onemogućiti finansijski okvir CIK-u da uđu u nastavak aktivnosti u vezi organiziranja lokalnih izbora. Ovog puta su iskoristili budžet kao alat za prolongiranje daljnjih aktivnosti - smatra je.

Smatra da je ponovo na sceni "rušenje državnih institucija, jer ne mogu da prežale što nemaju politički uticaj na sastav CIK-a".

Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, koji je na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH razmatran u prvom čitanju, upućen je Kolegiju doma na usaglašavanje. 

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!