[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/29\/l-7c4381f26e42561f2d9ad7bd871af95e.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/29\/100x73\/l-7c4381f26e42561f2d9ad7bd871af95e.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/29\/l-7c4381f26e42561f2d9ad7bd871af95e.jpg","size":"76.09","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Predstavnici policijskih tijela BiH u posjetu DNPAF-u

Ravnatelj Granične policije (GP) BiH Mirko Kuprešaković i pomoćnik ravnatelja za organizaciju i operacije GPBiH Dragan Kulić sudjelovali su na sastanku u Ravnateljstvu državne granične policije (DNPAF) u Parizu, gdje su ih dočekali predstavnici Ravnateljstva M. Renaud Bernhardt, M. Stephane Gay, i M. Guillaume Gallouin.

Na sastanku se razgovaralo o sigurnosnim izazovima te su razmijenjena iskustva i informacije u vezi s kaznenim djelima krijumčarenja i trgovine ljudima, šengenu i aktivnostima Frontexa, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Kuprešaković je istaknuo da je Granična policija BiH u potpunosti otvorena za suradnju koja je ključna kako bi se što učinkovitije odgovorilo sigurnosnim izazovima.

Također, naveo je da su službeno otvoreni pregovori između BiH i Europske unije (EU) u vezi s operativnim aktivnostima Frontexa, te da bi se angažiranjem Frontexa dodatno ojačala zaštita državne granice, a samim time i sigurnost građana EU-a.

Predstavnici DNPAF-a istaknuli su da prate rad Granične policije BiH, te da su na dobrom putu ispunjavanja obveza europskih standarda.

Tom prilikom, Kuprešaković je uručio ravnatelju DNPAF-a zlatni grb Granične policije BiH u znak zahvalnosti za dosadašnju suradnju i potporu, a ravnateljima policijskih tijela u BiH uručena je medalja Državne granične policije u Francuskoj.

Ispred policijskih tijela BiH sastanku su nazočili i ravnatelj Državne agencije za istrage i zaštitu Darko Ćulum, ravnatelj Službe za poslove sa strancima Žarko Laketa i načelnik Unsko-sanske županije Jusuf Musić.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!