[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/03\/11\/alema-pozitivna-prica.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/03\/11\/100x73\/alema-pozitivna-prica.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/03\/11\/alema-pozitivna-prica.jpg","size":"326.73","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
POZITIVNA BIH / JA SAM ZVIJEZDA

Pozitivna BiH/Kako je Alema spasila Rexa

  • Na naš poziv da i vi učestvujete u kreiranju naših pozitivnih priča i da šaljete vlastite pozitivne priče, putem našeg Facebook posta dobili smo priču i fotografije iz Sarajeva. Poslala nam je  Adisa Novalija. Ovo je njena priča: 

Alema Jakupović-Kadić iz Sarajeva je aktivni član i administrator Facebook grupe "Glas životinja". Grupa uskoro treba da se formira u zvanično udruženje. "Glas životinja" . Alema ima svoje udomljene pse, ali pomaže i drugim napuštenim psima kada je to u mogućnosti, te uspijevaju nabaviti hranu za ulične zivotinje.

Također, ova grupa sarađuje sa belgijskom organizacijom koja pomaže pri udomljenju napuštenih životinja. Alema je spasila veliki broj pasa i mačaka sa ulice, te ih uspjela udomiti, kako kod nas, tako i vani. Spasila je i nekoliko mačaka koje je pronašla ostavljene na smetljištu. Ona lično je udomila psa Rexa prije 3 godine, te ga tako spasila od neodgovornih vlasnika koji su ga izbacili na ulicu jer više nisu mogli ili htjeli da se brinu o njemu.

Kod tih vlasnika je bio bez hrane i vode, bez ikakvog zaklona i bez veterinarske obrade. Rex je danas sretan i zdrav pas, i voljen član porodice Jakupovic-Kadić. Pored Rexa, Alema je udomila i mačka koji skupa sa Rexom čini veseli tandem.

alema-rex-i-maca.jpg

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!