[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/09\/tetovo-modularna-bolnitsa-9.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/09\/100x73\/tetovo-modularna-bolnitsa-9.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/09\/tetovo-modularna-bolnitsa-9.jpg","size":"97.60","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Požar je možda izazvao defibrilator kojim su liječnici pokušali animirati djevojčicu

Osoba žensko spola, iz Tetova, čiji je otac bio na liječenju kojota u modularnoj bolnici u Tetovu, kaže da je do požara vjerovatno došlo nakon što su lijelnici u prostoriji do, s defibrilatorom pokušali animirati djevojku koja je bila na samrti. U trenutku intervencije, kako je kazala ova osoba, čula je pozive da se djevojka mora animirati u prostoriji do nje, doktori i medicinske sestre su se razbježali, a ubrzon nakon toga začuli su se panični pozivi da je izbio požar. 

Kako tvrde iz Free pressa moguće je da je defibrilator izazao takvu tragediju i liječnici sa zaraznog odjeljenja bolnice, s kojima smo razgovarali pod uslovima anonimnosti.

Prema ovim neslužbenim verzijama, moguće je da je utičnica na koju je bio spojen defibrilator zaiskrila ili da su svjećice samog defibrilatora izazvale požar. Ova verzija još nije potvrđena od službenih izvora u istrazi.

Žena iz Tetova kaže da se požar počeo brzo širiti, ali je uz pomoć medicinskog osoblja uspjela kroz prozor izvući bolesnog oca iz zapaljene bolnice. Zatim je smješten na unutrašnje odjeljenje tetovske bolnice.

- Gledao sam spaljene ljude, leševe, jako ozlijeđene, bilo je strašno! Ne želim da iko vidi takav prizor. Bolnica je izgorjela u nekoliko minuta, u te dvije minute tko se uspio spasiti, spasio se, vrlo brzo je izgorio - kazala je za "Free Press" žena iz Tetova.

Službeno, uzroci požara još uvijek nisu poznati. Trenutno je u toku očevid, nakon čega će nadležni izaći sa službenim informacijama.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!