[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/22\/sud-1-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/22\/100x73\/sud-1-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/22\/sud-1-2.jpg","size":"241.40","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Potvrđena optužnica protiv uhapšenih u akciji 'Mak' zbog trgovine narkoticima

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Aldina Zornića, Edina Džinića, Safeta Kurtovića, Envera Džanke, Armina Mirvića i Edine Džanko za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
 
Optuženi su da su od početka 2019. godine nabavljali veće količine droge heroin, cannabis  i amfetamin. Drogu su preprodavali između sebe te telefonskim komunikacijama i šifrovanim porukama dogovarali i prodavali je konzumentima na području Kantona Sarajevo. Jedna od lokacija na kojoj su prodavali drogu je i, kako su je zvali „ruševina“, odnosno, devastirana zgrada Doma penzionera u Nedžarićima.
 
Inače, na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, a nakon potvrđivanja optužnice Općinski sud u Sarajevu produžio je pritvor za još dva mjeseca optuženima Aldinu Zorniću, Edinu Džiniću, Safetu Kurtoviću, Enveru Džanki i Arminu Mirviću. Pritvor može trajati do 14. decembra 2019. godine ili do druge odluke suda, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!