[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/17\/l-62f164309a57bff7bf432c6ed8ebab39.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/17\/100x73\/l-62f164309a57bff7bf432c6ed8ebab39.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/17\/l-62f164309a57bff7bf432c6ed8ebab39.jpg","size":"84.10","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Potpredsjednik FBiH Igor Stojanović boravio u dvodnevnoj posjeti Unsko-sanskom kantonu

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Igor Stojanović prisustvovao je u Bihaću obilježavanju 32. godišnjice osnivanje Armije RBIH i 19. godišnjice drugog (rendžerskog)  pješadijskog puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Stojanović je, između ostalog, naveo da obilježavanje godišnjice osnivanja Armije RBiH podsjeća na borbu i ciljeve koje je Armija imala, a to su zajedništvo i jedinstvena Bosna i Hercegovina.

 - Pojedine politike žele da iskrive karakter Armije RBiH, da je naprave armijom samo jednog naroda. Godišnjica njenog osnivanje se mora obilježavati i prisjećati se ideja na kojima se okupila a to je jedinstvo i nedjeljivost države BiH i njenih naroda i građana - poručio je Stojanović.

U sklopu obilježavanja, potpredsjednik je na gradskom groblju Humci položio cvijeće i odao počast poginulim pripadnicima Armije RBiH.

Pored obilježavanja godišnjice Armije RBiH tokom dvodnevne posjete Unsko-sanskom kantonu potpredsjednik Stojanović obišao je Cazin, Bosanski Petrovac, Sanski Most i Ključ. Gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević upoznao je potpredsjednika Stojanovića sa planovima razvoja Cazina te o potencijalu za ulaganje u obnovljive izvore energije koji ova lokalna zajednica ima.

Tokom posjete Bosanskom Petrovcu načelnik Mahmut Jukić istako je dobre primjere saradnje i suživota građana u ovoj općini. Načelnik Sanskog Mosta Faris Hasanbegović ukazao je na ogroman turistički potencijal kao i bogatstvo vodom koji ima ova lokalna sredina.

Načelnik Ključa Nedžad Zukanović istakao je brojne primjere dobre saradnje koje ova lokalna zajednica ima sa susjednim Općinama kako u Federaciji BiH tako i u Republici Srpskoj.

U razgovoru sa gradonačelnikom i načelnicima ovih lokalnih zajednica, istaknuta je važnost zajedničkog djelovanja i ulaganja u infrastrukturu, otvaranje novih radnih mjesta s osnovnim ciljem, a to je razvoj lokalne zajednice koja će ponuditi prespektivu i zadržati mlade ljude kako bi se zaustavio odlazak stanovništa iz ovih krajeva koji je posljednjih godina prisutan, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika FBiH Igora Stojanovića. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!