[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/07\/koalicija-pod-lupom.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/07\/100x73\/koalicija-pod-lupom.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/07\/koalicija-pod-lupom.jpg","size":"58.00","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Posmatrači Koalicije 'Pod lupom' na prijevremenim izborima u Travniku i Foči

Nestranački posmatrači Koalicije za slobodne i poštene izbore "Pod lupom" će biti na svim biračkim mjestima u Općini Travnik i Općini Foča (FBiH) te će kroz praćenje otvaranja i uređenja biračkih mjesta, procesa glasanja, zatvaranja biračkih mjesta i brojanje glasova, pratiti i bilježiti pojavu mogućih izbornih nepravilnosti i raditi na njihovom otklanjanju u toku izbornog dana da bi se izborni proces odvijao neometano i u skladu sa Izbornim zakonom BiH, saopćeno je iz ove kkoalicije.

Naime, nakon što je donijela odluku o prestanku mandata načelnika Općine Foča (FBiH) i odluku o nemogućnosti preuzimanja mandata za načelnika Općine Travnik, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na sjednici održanoj 2. februara ove godine donijela odluke o raspisivanju i održavanju prijevremenih izbora za načelnika Općine Foča (FBiH) i Općine Travnik. 

Koalicija "Pod lupom" će također pratiti i objaviti podatke o izlaznosti na prijevremenim izborima i kao i rezultate za izbor načelnika Općine Foča (FBiH) i Općine Travnik. 

O cijelom izborom procesu javnost će biti informisana putem saopćenja za javnost, konferencija za medije i društvenih mreža. Koalicija "Pod lupom" će u Travniku formirati Pozivni centar gdje će organizovati i većinu medijskih aktivnosti kroz koje će objavljivati podatke o izbornom procesu i za Općinu Foča (FBiH) i za Općinu Travnik, a cijeli raspored aktivnosti se nalazi na zvaničnoj stranici Koalicije, navodi se u saopćenju.

Iz Koalicije "Pod lupom" podsjećaju da građani i građanke ovoj koaliciji mogu prijaviti sve uočene izborne nepravilnosti besplatnim pozivom na broj telefona 080 05 05 05 ili putem online obrasca "Prijavi izbornu neregularnost" na web stranici www.podlupom.org. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!