[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/01\/google-2356343-1280.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/01\/100x73\/google-2356343-1280.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/01\/google-2356343-1280.jpg","size":"36.37","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Ponovo otkazan 1. april: Nema najava novih proizvoda, usluga ili događaja u Googleu

Google je godinama unazad, do 2020. uveseljavao ljude širom svijeta svojim ludim i veoma uvjerljivim šalama za prvi april. No, ipak, drugu godinu za redom, 1. april je otkazan. 

Prošle godine su odlučili pauzirati sa prosalvom zbog cjelokupne situacije sa pandemijom koronavirusa. Kako situacija ni ove godine nije bolja, odlučili su preskočiti i ovogodišnje tradicionalno zbunjivanje i šalu. 

- 2020. donijeli smo odluku o pauziranju naše dugogodišnje Googleove tradicije proslave 1. aprila, iz poštovanja prema svima onima koji se bore s COVID-19. Kako se velik dio svijeta i dalje bori s ozbiljnim izazovima, još ćemo jednom pauzirati šale za 1. april,- stoji u službenoj izjavi koju je Google poslao TheVergeu.

No to ne znači da se ne možemo prisjetiti nekih od najboljih Googleovih šala koje su radili do sada. 

Tako su u posljednjoj godini prije pandemije napravili zabavnu igru u stilu legendarne "zmije" i omogućili korisnicima da je igraju na kartama nekoliko gradova u Google Maps. Igra je još uvijek pristupačna i može se igrati. 

2018. izazvali su veliko zanimanje predstavljanjem fizičke ploče za pisanje koja bi automatski prepoznala rukopis, a 2017. su predstavili Google Now za pse i mačke, ali i Google Play za kućne ljubimce, koji bi trebali pružiti jedinstveno iskustvo igranja videoigara omiljnim ljubimcima. 

Šta su sve pripremali tokom godina, možete vidjeti u videu ispod: 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!