[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/02\/sarajevo-antifasisti.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/02\/100x73\/sarajevo-antifasisti.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/02\/sarajevo-antifasisti.jpg","size":"133.99","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Policija pokrenula proces protiv Đulića i Skenderagića zbog antifašističke povorke

Predsjednik SABNOR-a BiH Sead Đulić i podpredsjednik Nijaz Skenderagić obaviješteni da je Druga policijska uprava, policijske stanice Centar podnijela Općinskom sudu u Sarajevu zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv njih zbog organizacije komemorativne šetnje za žrtve ustaškog terora u Sarajevu u periodu 1941.-1945. godina koja je održana 16. maja ove godine u Sarajevu (Marijin dvor) u vrijeme održavanja  Mise za Bleiburg u Katedrali u Sarajevu.

Čelnici SABNOR-a BiH se terete za narušavanje javnog reda i mira na javnom mjestu i nepostupanje prema naredbi državnog organa i za dolazak učesnika na protestnu šetnju, na kojoj se nisu pridržavali važećih naredbi FŠCZ koje se tiču nošenja zaštitne opreme i fizičke distance, te što nisu spriječili učesnike komemorativne šetnje da odu na lokalitet ulic Maršala Tita.

U zahtjevu se predlaže da se Đulić i Skenderagić proglase odgovornim te da se im se izrekne zaštitna mjera u skladu sa Zakonom.

"Svjesni da se radi o političkom pritisku vjerujemo da će nadležni pravosudni organi sagledati činjenice i postupiti ispravno", poručuju iz SABNOR-a.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!