[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/05\/brazil.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/05\/100x73\/brazil.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/05\/brazil.jpg","size":"395.82","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Pogledajte u koga se prerušio vođa brazilske bande u pokušaju bijega iz zatvora

Silikonska maska djevojčice. Tamna perika. Ružičasta košulja. Vođa brazilske bande sve je ovo koristio u neuspjelom pokušaju bjega iz zatvora, prerušivši se izgled vlastite kćerke.

Ali prelazak, u kojem je Clauvino de Silva upao u uske traperice s ružičastom košuljom, zajedno s maskom i perikom, nije zavarao službenike zatvora, koji su rekli da ga je odala nervoza dok je pokušavao izaći iz zatvora u zapadnom dijelu Rio de Janeira.

Planirao je da ostavi 19-godišnju kćer u zatvoru Gericinó dok on pobjegne. Policija istražuje njenu ulogu kao mogućeg saučesnika.

brazil-2.jpg

Državni sekretar za zatvorske uprave u Riju objavio je video-snimke da Silve, na kojima se vidi kako skida masku i dio odjeće i izgovara svoje puno ime.

Vlasti su navele da je Silva bio dio vodstva Crvene komande, jedne od najmoćnijih kriminalnih grupa u Brazilu koja je kontrolirala trgovinu drogom u velikom dijelu Rija.

Nakon neuspjelog bijega, da Silva je prebačen u zatvor maksimalne sigurnosti i suočit će se s disciplinskim sankcijama, saopštile su vlasti.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!