[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/05\/uvredljivi-grafiti-g-vakuf.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/05\/100x73\/uvredljivi-grafiti-g-vakuf.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/05\/uvredljivi-grafiti-g-vakuf.jpg","size":"367.97","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Na kući i automobilima u G. Vakufu osvanuli uvredljivi grafiti

Na obiteljskoj kući, garaži i parkiranim vozilima u mjestu Krupa, općina G.Vakuf- Uskoplje u ponedjeljak su osvanuli grafiti izrazito uvredljivog sadržaja koji upućuju na međunacionalnu netrpeljivost, doznaje se u MUP-u Srednjobosanske županije (SBŽ).  

 Kako navode iz policije, PS Gornji Vakuf- Uskoplje zaprimila je u ponedjeljak prijavu od strane M.P., nastanjenog u mjestu Krupa, općina G.Vakuf- Uskoplje, da su tijekom noći na obiteljskoj kući i vozilima koji su bili parkirani u dvorištu, osvanuli grafiti izrazito uvredljivog sadržaja.

 Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su konstatirali da su na obiteljskoj kući, garaži te na pet putničkih vozila koji su bili parkirani u dvorištu, crnom bojom ispisani grafiti izrazito uvredljivog sadržaja koji upućuju na međunacionalnu netrpeljivost.

 S događajem je upoznat dežurni tužitelj koji je na osnovu trenutnih činjenica mogao konstatirati da događaj najvjerojatnije ima obilježja kaznenog djela Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

 Istraga je u tijeku. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!