[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/30\/tesla-autopilot.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/30\/100x73\/tesla-autopilot.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/30\/tesla-autopilot.png","size":"825.75","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Pogledajte Teslin autopilot u akciji

Dio vlasnika Teslinih automobila već neko vrijeme uživa u mogućnostima softvera Full Self-Driving Beta, koji vozilima može upravljati samostalno i bez ikakve intervencije vozača. Ipak, kako nije riječ o potpuno autonomnom vozilu, te ne postoji zakon koji bi omogućio prepuštanje kontrole nad vozilima vozaču, već je uvijek potrebno imati ruke na volanu kako bi vozači mogli reagovati na eventualne propuste i greške kompjutera. 

Do sada su na internetu objavljeni brojni snimci Teslinih autopilot automobila u akciji koji su pokazali sve mogućnosti Muskove autonomne tehnoligije, a jedan je vlasnik Tesle regitracijskih oznaka "Driver AI" objavio novi i fantastičan video u kojem su pokazane se vidi šta to kompjuter "vidi" prilikom vožnje. 

Kako je ovaj video sniman po noći, naročito je impresivno na vizualizaciji vidjeti kako Teslin kompjuter primjećuje druge automobile prije nego što ih možemo mi vidjeti na cesti.  Ovaj automobil se u vožnji ponaša upravo onako kako bismo očekivali da se ponašaju i njime upravljaju “pravi” vozači.

Ovaj je video još jedan dokaz koliko je Teslina tehnologija napredovala te da računala mogu biti pouzdani i sigurni vozači. 

U video prilogu pogledajte kako to izgleda: 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!